Eindelijk verlossing: acteurs van 'Thuis' krijgen weer een sprankeltje hoop TV en Radio
TV en Radio

Eindelijk verlossing: acteurs van 'Thuis' krijgen weer een sprankeltje hoop

Eindelijk verlossing: acteurs van 'Thuis' krijgen weer een sprankeltje hoop

De cast en crew van ‘Thuis’ hebben de laatste tijd meermaals het werk neergelegd. De VRT zal de soap wegens besparingen namelijk uitbesteden aan een extern productiehuis. En dat brengt de nodige onzekerheden met zich mee.

Zo hingen er niet voor iedereen gelijke arbeidsvoorwaarden vast aan de overstap. Enkele medewerkers dreigden een pak van hun loon te verliezen. Bovendien wisten de cast- en crewleden niet eens onder welk productiehuis ‘Thuis’ zou vallen. Tot nu. De openbare omroep maakte zopas bekend dat de soap in januari overgenomen wordt door Eyeworks.

Eyeworks is een productiehuis dat al sinds 1995 fictiereeksen maakt voor VRT. Denk maar aan "Flikken", "De Twaalf", "Eigen Kweek" en onlangs nog "Chantal". VRT heeft enkel het beste voor met ‘Thuis’. “Daarom willen we een beroep doen op de knowhow van een gedegen productiehuis dat de polsslag van Vlaanderen voelt", zegt de CEO van VRT.

"Eyeworks geeft ons de garanties dat het kan investeren in de inhoud, de verhaallijnen, de productiefaciliteiten, de vormgeving, … en het belangrijkste: de acteurs en de productiemedewerkers bij ‘Thuis’”, gaat de CEO verder. Veel zal er dus hoogstwaarschijnlijk niet veranderen. Bovendien wordt er sterk onderhandeld over gelijkwaardige loon- en arbeidsvoorwaarden. Hopelijk krijgen de acteurs en crewleden dus wat ze wensen én verdienen.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws