Na reeks pijnlijke ontslagen nog meer verschrikkelijk nieuws over VRT uitgelekt TV en Radio
TV en Radio

Na reeks pijnlijke ontslagen nog meer verschrikkelijk nieuws over VRT uitgelekt

Na reeks pijnlijke ontslagen nog meer verschrikkelijk nieuws over VRT uitgelekt

De besparingen bij de VRT brengen enorme gevolgen met zich mee. Zo’n 68 medewerkers worden genadeloos aan de deur gezet. Grote namen als Saartje Vandendriessche, Geena Lisa Peeters en Tomas De Soete kregen hun ontslag. Daar doet VRT nu nog een schepje bovenop.

De openbare omroep mag na deze reeks ontslagen op heel wat onbegrip rekenen. VRT-gezichten Phara de Aguirre en Thomas Vanderveken lieten al van zich horen. “Bijltjesdag op de VRT”, tweette Phara dinsdag. Thomas sprak over “een gitzwarte dag voor alle VRT-medewerkers”. Na jarenlange dienst bij de openbare omroep kreeg onder andere Geena Lisa haar ontslagbrief in haar handen geduwd.

“Vandaag is VRT een bedrijf in verandering”, schreef ze gisteren in een statement op Facebook. En ze zit er niet ver naast. De komende jaren zullen namelijk nóg een twintigtal mensen moeten opstappen. Maar waarom? “Niemand weet waarom precies zij moeten vertrekken. De directie houdt het op: ‘Je past niet in de nieuwe koers.’ Of: ‘Je bent niet flexibel genoeg’”, vertelt Clem Robyns van de personeelsvereniging Iedereen VRT in Het Belang van Limburg.

En daar wringt nu net het schoentje. Daar spreekt de openbare omroep zichzelf tegen. De VRT heeft haar personeel namelijk meer dan twintig jaar lang ontmoedigd om zich te verbreden. “Het kwam de bazen beter uit dat je zo lang mogelijk dezelfde functie uitvoerde. Dat de huidige directie nu zegt dat het personeel niet flexibel genoeg is, is een aanklacht tegen alles wat de voorbije decennia is gebeurd”, aldus Robyns.

Tegen hen gebruikt

“Als we één conclusie moeten trekken, dan is het dat het gedaan moet zijn met dit soort personeelsbeleid. Mensen werden ingeperkt, bijna gedwongen om braaf te blijven doen wat ze deden. En dat wordt nu tegen hen gebruikt. Dat moet veranderen”, besluit Robyns.

Populair

Laatste nieuws