Miguel Wiels helemaal niet te spreken over vernieuwde 'Eurosong'-formule TV en Radio
TV en Radio

Miguel Wiels helemaal niet te spreken over vernieuwde 'Eurosong'-formule

Miguel Wiels helemaal niet te spreken over vernieuwde 'Eurosong'-formule

We hebben er lang op moeten wachten, maar donderdag maakte Eén eindelijk alle nummers bekend voor de preselecties voor het Eurovisiesongfestival. Uit 14 nummers komt op 14 januari één song als winnaar uit de bus.

Dan wordt tijdens de finale live in Paleis 12 bekendgemaakt welke artiest we met welk nummer voor ons land naar Liverpool zenden. De week voor die spetterende finale krijgen we op Eén dagelijks een aflevering te zien waarin telkens een kandidaat de wedstrijd moet verlaten.

Eurosong-kenner Miguel Wiels is niet de allergrootste fan van dat concept. “Ik ga zeker kijken. Al had ik stiekem wel gehoopt dat de VRT de oude 'Eurosong'-formule nog eens van onder het stof zou halen”, geeft hij eerlijk zijn mening in HLN Showbits. “Waarbij dertig à veertig mensen een liedje mochten inzenden en waarbij je een heel strenge jury had.”

"Dat waren nog eens programma's die leefden bij de bakker en de slager in het dorp”, denkt hij erover. “Het zijn ook die fameuze 'Eurosong'-afleveringen en -finales, die een kweekvijver waren voor heel veel nieuwe groepen en namen in Vlaanderen.” Denk maar aan K3 en Belle Perez. Miguel vindt het stiekem wat jammer dat we niet gewoon teruggaan naar die periode.

Populair

Laatste nieuws