Tina Maerevoet (Paulien) onthult meer: daarom is ze bij 'Thuis' vertrokken TV en Radio
TV en Radio

Tina Maerevoet (Paulien) onthult meer: daarom is ze bij 'Thuis' vertrokken

Tina Maerevoet (Paulien) onthult meer: daarom is ze bij 'Thuis' vertrokken

De trouwe 'Thuis'-kijker moest gisterenavond na 14 jaar onverwacht afscheid nemen van Paulien. De plotse dood van het geliefde personage zorgde voor een shock van jewelste in de 'Thuis'-wereld én in alle huiskamers. Maar óók bij actrice Tina Maerevoet zelf.

Ze is namelijk niet op eigen vraag vertrokken, maar is door de scenaristen uit de reeks geschreven. “Elk najaar krijgt de cast te horen wat de lange verhaallijnen worden”, vertelt Tina Maerevoet in Het Laatste Nieuws. “Bij iedereen zit de schrik er dan altijd een beetje in.” Toch had de actrice haar exit in de verste verte niet zien aankomen.

Lowie (Mathias Vergels) en Paulien zouden eindelijk ouders worden. Hun draagmoeder Tamara (Tine Priem) kreeg zopas te horen dat ze zwanger is. “Ik dacht dat de schrijvers verder zouden bouwen op de verhaallijn rond de eiceldonatie en het wensouderschap met Lowie. Ik keek zelf ook uit naar die positieve verhaallijn”, geeft Tina toe.

“Toen ik een jaar geleden vernam wat er voor schokkends zou gebeuren met Paulien, was ik wel even stil. Ik begreep het zelf niet zo goed”, gaat de actrice verder. “Maar ik heb de knop snel omgedraaid. Het heeft geen zin om tegen zo'n beslissing in te gaan.”

Comeback

Paulien kwam na 15 mooie seizoen aan haar einde door een fatale val. Haar bloederige dood sluit een eventuele comeback natuurlijk volledig uit. “Maar dat hoefde voor mij ook niet meer. Ik ben blij dat ik een duidelijk punt kon zetten achter mijn rol. Het is mooi geweest”, zegt Tina met de hand op het hart. “Vijftien jaar in een soap mogen meespelen: wie kan dat zeggen?”, besluit ze.

Populair

Laatste nieuws