Geena Lisa moet na onverbiddelijke ontslag bij VRT nog een zware klap verwerken Vlaamse celebs
Vlaamse celebs

Geena Lisa moet na onverbiddelijke ontslag bij VRT nog een zware klap verwerken

Geena Lisa moet na onverbiddelijke ontslag bij VRT nog een zware klap verwerken

Door besparingen moesten zo’n 50-tal werknemers begin december opstappen bij de VRT. Geena Lisa Peeters was één daarvan. Haar plotse ontslag en vooral de manier waarop ze aan de deur gezet werd, vallen haar enorm zwaar.

“Ik ben ervan verschoten hoe ik als een nummer ben afgevinkt bij mijn ontslag. Dat heeft me toch wel teleurgesteld. Je kunt een ontslag niet verpakken als een sprookje, maar deze kilheid en deze afstandelijkheid, dat had ik niet verwacht”, klinkt een deel van Geena Lisa’s uithaal naar de VRT in De Morgen. 22 jaar heeft Geena Lisa voor de openbare omroep gewerkt, als omroepster en presentatrice, maar intussen al acht jaar als schermmedewerkercoördinator.

Haar restte dus nog een moeilijk afscheid. Acht jaar lang heeft ze tv-gezichten achter de schermen opgeleid en gecoacht in de VRT Acadamy, een eenjarige opleiding. “Ik wilde schermgezichten de ondersteuning geven die ik zelf heb moeten missen”, vertelt ze. Zo nam ze het voorbije jaar Gloria Monserez, Aaron Blommaert, Robin Keyaert en Kawtar Ehlalouch onder haar vleugels.

Of de Academy zal blijven bestaan, is nog maar de vraag. Geena Lisa mag haar project tijdens haar opzegperiode in ieder geval niet voortzetten. Maar wat de ex-omroepster wel weet, is dat het afscheid bijzonder emotioneel was. “Het was heel ontroerend hoe die jonge gasten mij hebben vastgepakt bij mijn ontslag. ‘Nee’, zeiden ze, ‘ons mama mag niet weggaan’”, weet ze vol trots te vertellen. “Als ik Gloria of Aaron nu zie schitteren bij VTM, is mama apetrots”, aldus Geena Lisa.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws