Na zware periode: Maaike Cafmeyer gaat 2023 in met dubbele portie goed nieuws Vlaamse celebs
Vlaamse celebs

Na zware periode: Maaike Cafmeyer gaat 2023 in met dubbele portie goed nieuws

Na zware periode: Maaike Cafmeyer gaat 2023 in met dubbele portie goed nieuws

De afgelopen jaren zijn door de zaak De Pauw niet bepaald gemakkelijk geweest voor Maaike Cafmeyer. Gelukkig kon ze 2022 wel in alle schoonheid afsluiten, want wat een schitterend jaar heeft de actrice achter de rug. Dat is mede te danken aan het grote succes genaamd ‘Chantal’.

De humoristische politiereeks met Maaike Cafmeyer in de hoofdrol ging eind 2022 over iedereens lippen. ‘Chantal’ is een spin-off van de populaire reeks ‘Eigen kweek’. En net zoals zijn voorganger, was het een schot in de roos. De serie lokte wekelijks meer dan een miljoen kijkers naar het scherm en er werd meteen een tweede seizoen aangekondigd. Het grote succes wordt nu nog maar eens bevestigd door Het Laatste Nieuws.

De politiereeks pronkt ergens helemaal bovenaan in hun lijst van beste tv-programma’s van het afgelopen jaar. “Het West-Vlaamse dialect zorgde voor komisch vertier in ‘Chantal’”, schrijft de krant. Maar voor Maaike Cafmeyer maakte indruk. “Ze stal de show als de ietwat cynische politiechef die het hoofd boven water probeerde te houden in een door mannen gedomineerd boerendorp. Haar naturelle vertolking, en kleurrijke nevenpersonages zoals ‘de sheriff' en ‘den indiaan', deden ‘Eigen Kweek' bij momenten compleet vergeten.”

Maar er is meer. ‘Chantal’ wist bovendien maar liefst zes Ensornominaties in de wacht te slepen. Met hoeveel prijzen de reeks uiteindelijk gaat lopen, komen we op zaterdag 4 februari te weten. Dan worden de Vlaamse film- en tv-prijzen uitgereikt.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws