Ook stomverbaasde Peter Van de Veire haalt snoeihard uit naar 'Eurosong'-vakjury TV en Radio
TV en Radio

Ook stomverbaasde Peter Van de Veire haalt snoeihard uit naar 'Eurosong'-vakjury

Ook stomverbaasde Peter Van de Veire haalt snoeihard uit naar 'Eurosong'-vakjury

Zaterdagavond vond de ‘Eurosong 2023’-finale plaats in Paleis 12. Peter Van de Veire praatte de show aan elkaar én was net zoals het publiek en de kijkers enorm verrast door de uitkomst. In ‘Play Café’ op Play4 neemt de presentator geen blad voor de mond over de winnaar, de vakjury en de commotie rond de misnoegde Loredana en The Starlings.

“Die winnaar, niemand zag die aankomen”, denkt ook Peter Van de Veire erover. “Dat zag je ook aan de stemming. Gustaph kreeg van iedereen veel punten, zowel van de vakjury als van het publiek, maar dan bleek hij eigenlijk die derde hond te zijn die met het been gaat lopen omdat er twee andere aan het vechten zijn”, legt hij het mooi uit.

“Plots was Gustaph daar”, zegt de presentator stomverbaasd. Toch rept Peter met geen slecht woord over onze inzending. “Perfect gezongen, perfecte act, perfecte looks, het klopt allemaal”, wil hij voor alle duidelijk kwijt. “Maar dan wint hij met één punten verschil.” Een uitkomst die Peter misschien toch liever anders had gezien.

Bovendien heeft hij alle begrip voor bijvoorbeeld Loredana of The Starlings die meer respect van de vakjury hadden verwacht. “Artiesten die daar zo hard aan gewerkt hebben, die een deel van hun leven opgeven om hier zo voor te gaan, die mogen absoluut van hun oren maken”, vindt Peter. “Die hebben alle recht en reden om te zeggen: ‘Vakjury, ge zijt een bende smeerlappen. Je hebt niet genoeg naar ons geluisterd’”, zegt hij klaar en duidelijk.

Populair

Laatste nieuws