Hartverscheurend: Janine Bischops vertelt meer over Nicoles laatste momenten Vlaamse celebs
Vlaamse celebs

Hartverscheurend: Janine Bischops vertelt meer over Nicoles laatste momenten

Hartverscheurend: Janine Bischops vertelt meer over Nicoles laatste momenten

Een kleine drie maanden geleden nam Vlaanderen afscheid van een icoon. Nicole Josy, die al een hele tijd aan alzheimer leed, kwam op 4 november 2022 om het leven na een dodelijke val van de trap. Ook goede vriendin Janine Bischops was er het hart van in.

Na het grote verlies van Nicole is Janine Bischops dé troostende schouder voor Hugo Sigal. “We hebben afgesproken dat ik hem elke dag bel. Al is ’t maar een minuutje”, vertelt de ‘Familie’-actrice in Dag Allemaal. Ze zijn dan ook al lang in elkaars leven. “Ik kende Hugo en Nicole al apart voor ze een koppel werden, en we zijn vrienden gebleven, meer dan vijftig jaar al.” Niet verwonderlijk dat het grote verlies ook Janine diep heeft geraakt.

Janine had haar goede vriendin nog gezien de dag waarop ze overleden is. “Och, Nicole... de avond voor ze stierf, zat ik naast haar in de zaal bij Hugo’s voorstelling van ‘Het spook van de operette’. We hebben heel de tijd hand in hand gekeken”, klinkt het. “‘Hij is goed hé’, zei ze. ‘Amai, héél goed’, antwoordde ik.’” Toen ze later die avond stierf, stortte Janines wereld helemaal in.

“Ik heb er veel verdriet van gehad. Ik wist dat ze achteruitging en dat het nog erger ging worden, maar niemand had dit zien aankomen”, gaat de actrice verder. Janine was die dag naar de cardioloog geweest en hing met Hugo aan de lijn om te vertellen hoe het was geweest. “Hij zei: ‘Ik bel straks terug, ik moet nu zangles geven.’ En Nicole riep op de achtergrond nog ‘Dag Ajineke’, ze draaide mijn naam altijd om”, glimlacht ze. “Dat is de laatste keer dat ik haar stem gehoord heb.”

Populair

Laatste nieuws