Na exit van Sieg De Doncker: 'Familie' verwelkomt vriendin Maureen Vanherberghen TV en Radio
TV en Radio

Na exit van Sieg De Doncker: 'Familie' verwelkomt vriendin Maureen Vanherberghen

Na exit van Sieg De Doncker: 'Familie' verwelkomt vriendin Maureen Vanherberghen

Volgende maandag mogen de ‘Familie’-kijkers alweer een nieuw gezicht verwelkomen in hun favoriete reeks. Een paar weken na de exit van Sieg De Doncker (Koen) duikt niemand minder dan zijn vriendin Maureen Vanherberghen op in de soap.

In ‘Familie’ kruipt Maureen Vanherberghen vanaf maandag in de huid van Marlies Kennis. Ze speelt de hoofdinspecteur die ironisch genoeg de verdwijning van Koen onderzoekt in de soap. “Toen ze mij belden om de rol te spelen, dacht ik: ‘Wat een heerlijk gek idee’, lacht de actrice in HLN Showbits. “De fictieve moord van je echte lief oplossen.”

Bij VTM hebben ze ‘Familie’ dus wel heel letterlijk genomen. “Ze hebben gewoon iemand gezocht uit de familie van Sieg om voor opvolging te zorgen”, bedekt Maureen zich. Maar ze heeft geen seconde getwijfeld om de rol aan te nemen. “Ik heb wel al in musicals gespeeld en voor kinderen geacteerd, maar nog niet voor volwassen. Dat stond nog op mijn bucketlist”, klinkt het. “Dus heel fijn dat ik hier de kans krijg en dan meteen bij ‘Familie’.

De actrice staat dan ook te popelen om eens een andere kant van zichzelf te laten zien. “Mensen zijn mij gewend in heel opgewekte, frivole rollen, maar als inspecteur hoort dat er niet bij”, legt ze uit. “Je moet te allen tijde je koelte bewaren, niet in je kaarten laten kijken en daarom ook niet altijd even vriendelijk zijn. En dat vind ik heel tof, want dat is een kant van mezelf die ik nog niet heb kunnen tonen”, kan Maureen al verklappen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws