Therapeute reageert op ophef rond Eddy en Christa Planckaert als relatierechters TV en Radio
TV en Radio

Therapeute reageert op ophef rond Eddy en Christa Planckaert als relatierechters

Therapeute reageert op ophef rond Eddy en Christa Planckaert als relatierechters

Eddy en Christa Planckaert geven relatieadvies in de nieuwe ‘Iedereen beroemd’-rubriek ‘De relatierechtbank’. Het koppel krijgt al snel harde kritiek te verduren van de kijkers, maar wat vindt een professional van deze rubriek? Psychotherapeute Tanja Buyst geeft haar duidelijke mening.

Sinds kort duiken Eddy en Christa Planckaert op in ‘Iedereen beroemd’. In dat Eén-programma krijgen we de twee te zien verkleed als rechters en geven ze advies aan koppels met problemen. De kijkers van ‘Iedereen beroemd’ namen geen blad voor de mond en gaven meteen harde commentaar. Ook psychotherapeute Tanja Buyst heeft een dubbel gevoel bij Eddy en Christa als relatierechters.

“Enerzijds is het de keuze van de zender”, vertelt ze aan TV-Familie. De VRT kiest natuurlijk zelf wie ze opvoeren als relatie-experten. Maar volgens Buyst zou het ook kunnen dat het koppel achter de schermen wordt bijgestaan door opgeleide relatietherapeuten. “Ook niet iedereen die bijvoorbeeld op tv in potten roert, is een gediplomeerde chef-kok”, stelt de therapeute.

“Een verzachtende omstandigheid die in het voordeel van Eddy en Christa pleit is dat zij een goede huwelijksrelatie hebben”, klinkt het. Volgens Buyst zullen hun adviezen er dus ook vaak boenk op zijn. “Ze zijn ervaringsdeskundigen en hebben als koppel al heel wat watertjes doorzwommen”, legt ze uit. “Diploma’s en getuigschriften zijn één ding, er bestaat ook nog iets als ‘de universiteit van het leven’. Dus ik gun hen zeker en vast het voordeel van de twijfel wat hun rubriek betreft”, besluit ze.

Populair

Laatste nieuws