Heropbouw van Notre Dame zal tientallen jaren duren Buitenland
Buitenland

Heropbouw van Notre Dame zal tientallen jaren duren

Heropbouw van Notre Dame zal tientallen jaren duren

De brand in de Notre Dame is volledig onder controle. De dreiging voor het vuur is geweken, al wordt er nog wel steeds nageblust.

De brand ontstond gisteravond omstreeks 18.50 uur. Volgens de brandweer heeft de brand te maken met renovatiewerken die aan de gang zijn in het gebouw.

Er was een enorme rookpluim boven Parijs ontstaan en de buurt rond de kathedraal is ontruimd. De kathedraal, een stuk wereldgeschiedenis, wordt jaarlijks door miljoenen toeristen bezocht.

De mensen stonden erbij en keken ernaar met open mond. Sommige mensen zijn zwaar in shock en huilen. President Emmanuel Macron liet al weten dat hij met zijn gedachten bij alle katholieken en Fransen is. "Zoals al onze landgenoten ben ik vanavond erg verdrietig om dit deel van ons te zien branden", zei hij op Twitter.

Heropbouw

De structuur van de kathedraal werd behouden. Er wordt nu al geld ingezameld voor de heropbouw van de Notre Dame. Die zal echter decennia duren. De komende uren en dagen moet blijken hoe groot de schade binnenin is.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws