Tine Priem uit 'Thuis' praat voor eerst over zware burn-out: "Geluk bij ongeluk" Vlaamse celebs
Vlaamse celebs

Tine Priem uit 'Thuis' praat voor eerst over zware burn-out: "Geluk bij ongeluk"

Tine Priem uit 'Thuis' praat voor eerst over zware burn-out: "Geluk bij ongeluk"

Vandaag gaat het uitstekend met Tine Priem. Maar 2,5 jaar geleden was dat niet het geval. Dan werd de ‘Thuis’-actrice getroffen door een zware burn-out. Om mentale gezondheid bespreekbaar te maken, getuigt ze nu voor het eerst over die moeilijke periode in haar leven in ‘Play Café’.

“2,5 jaar geleden ben ik in een burn-out beland. Volledig uitgeput, zowel mentaal als fysiek. Zoveel willen doen maar niets lukte nog”, schreef de actrice vorige week op Instagram. 2,5 jaar geleden kreeg Tine Priem, al zeven jaar bekend als Tamara uit ‘Thuis’, plots een black-out op de set. Ik kwam aan in de studio en ik kreeg ineens draaiingen. Ik eet iets, ga naar de set en denk: ‘alles is oké’. Maar ik moet mijn teksten doen en ik wist niets meer”, vertelt ze nu in ‘Play Café’.

“Dat is me volledig overvallen, want dat is me nog nooit overkomen”, gaat ze openhartig verder. “Dat was heel moeilijk op dat moment.” Voor de dokter was het meteen duidelijk: Tine had een burn-out. “Het kwam echt als een verrassing”, geeft Tine toe. En toch waren er heel wat signalen: “Koffiebars waren bijvoorbeeld plots heel druk en luid, ik werd heel prikkelbaar, had meer last van vermoeidheid en ik had niet altijd meer zin in alles.”

“Maar ik had het heel druk dus ik dacht dat het normaal was dat ik me zo voelde”, bedenkt ze zich. Daarom besloot ze te blijven werken: zowel bij ‘Thuis’ als in het theater. “Iedereen was heel lief voor mij en ik mocht zo laat mogelijk komen”, vertelt ze. En toch werd het haar te veel. “En dan - geluk bij een ongeluk - kwam de lockdown en heb ik twee maanden effectief kunnen rusten.” Dat is Tines redding geweest. “Daarna moest ik niet meteen superveel gaan draaien, dus kon ik het rustig weer opbouwen”, klinkt het opgelucht.

Belangrijke boodschap

Tine vindt het dan ook uiterst belangrijk om mentale gezondheid bespreekbaar te maken omdat er nog een enorm taboe rond heerst. “Ik wil gewoon aan mensen die hetzelfde hebben zeggen: 'ik begrijp u, het is oké als het niet gaat'”, steekt de ‘Thuis’-actrice mensen een hart onder de riem. “Luister naar uw lichaam en doe aan zelfzorg. Je hebt maar één lichaam, je moet het echt soigneren.”

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws