Play4 maakt slecht nieuws bekend voor de fans van 'Dancing with the Stars' TV en Radio
TV en Radio

Play4 maakt slecht nieuws bekend voor de fans van 'Dancing with the Stars'

Play4 maakt slecht nieuws bekend voor de fans van 'Dancing with the Stars'

Fans zaten er al een hele tijd op te wachten, het nieuwe seizoen van ‘Dancing with the Stars’. Normaal gezien gaat het programma in het najaar al van start, dit jaar werd niets bekendgemaakt over een mogelijke startdatum. Play4 heeft dan ook slecht nieuws over het populaire dansprogramma.

Ondanks het bijzonder succesvolle derde seizoen - mede dankzij de deelname van prinses Delphine Van Saksen-Coburg - trekt Play4 de stekker uit ‘Dancing with the Stars’. Voorlopig tenminste. Dit jaar gaat de zender niet op zoek naar een opvolger voor winnares Nina Derwael. En de reden daarvoor is duidelijk.

Ten eerste moeten ze dit jaar opboksen tegen grote concurrentie: ‘The greatest dancer’ op Eén. “We hebben inderdaad moeten vaststellen dat de VRT nu ook met een dansprogramma komt. En er staan nog wat ‘shiny floors’ bij VTM te wachten”, vertelt programmadirecteur Annick Bongers aan Het Laatste Nieuws. Na het succes van het derde seizoen willen ze de lat even hoog leggen. “Maar met al het huidige dansgeweld op tv lijkt die markt net even verzadigd dit jaar. Je wil de kijker niet onbeperkt overladen.”

Bovendien werd het programma Play4 net iets te duur. “Als kleinste van de grote Vlaamse zenders moeten we met Play4 creatief zijn en erg goed op de financiële middelen letten”, aldus Bongers. Dit jaar heeft de zender namelijk vooral fors ingezet op ‘James De Musical’ en het gloednieuwe ‘Tulpen uit Antwerpen’. Of ‘Dancing with the Stars’ in 2024 wél een vervolg krijgt, is nog niet bekend. De deur zou momenteel nog op een kier staan.

Populair

Laatste nieuws