Andy Peelman diep bedroefd door onverwacht sterfgeval: "Zware momenten gehad" Vlaamse celebs
Vlaamse celebs

Andy Peelman diep bedroefd door onverwacht sterfgeval: "Zware momenten gehad"

Andy Peelman diep bedroefd door onverwacht sterfgeval: "Zware momenten gehad"

Momenteel is Andy Peelman te zien in ‘Een echte job’ op VTM. Daar loopt hij stage als verpleegkundige op de afdeling neurochirurgie in het ziekenhuis van Aalst. En dat is niet alleen rozengeur en maneschijn. Het VTM-gezicht maakte er een heel aangrijpende gebeurtenis mee.

Als Andy eerlijk is, is een job als verpleegkundige niets voor hem. “Je moet uit het goede hout gesneden zijn om dit te beroep uit te oefenen. Ik zou er niet voor kiezen, laat het mij zo zeggen”, geeft hij toe in TV-Familie. De presentator vond het enorm zwaar. “En ik zat dan nog in een luxepositie. Ik kon kiezen wat ik deed of niet. Alles wat met lichaamssappen te maken heeft. Pipi, kaka, snot…”, huivert hij.

“Ik zei: ‘Mannen, nee. Het gáát niet, ik geef geld om ’t niet te moeten doen.’ Maar wie in de zorg zit, móet het doen, hé”, klinkt het. “Het zorgzame zit in ons allemaal, maar wat die mensen doen... Dat gaat veel verder. Mijn respect voor hen is enorm gegroeid.” En dan heeft hij het ook vooral over de moeilijke momenten in het ziekenhuis. Zo heeft Andy zelf een overlijden meegemaakt. “Ik heb enkele zware momenten gehad, bijvoorbeeld toen een man overleed”, vertelt hij.

“Ik ween heel snel”, aldus Andy. “Maar je moet heel snel schakelen. In de ene kamer kan je goed nieuws brengen dat de patiënt genezen is, in de andere moet je gaan zeggen dat het niet meer goed zal komen. Iedere keer de knop omdraaien, dat moet je wel kunnen als verpleger of verpleegster.” En dat viel hem zwaar. “Ik ben al wat gewoon van bij de politie, dus ik kon dat redelijk goed van mij afzetten, maar toch… Je krijgt automatisch een band met die mensen, of je nu wilt of niet”, bedenkt het VTM-gezicht zich.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws