Kat Kerkhofs bijzonder emotioneel na vreselijke gebeurtenis: "In diepe rouw" Vlaamse celebs
Vlaamse celebs

Kat Kerkhofs bijzonder emotioneel na vreselijke gebeurtenis: "In diepe rouw"

Kat Kerkhofs bijzonder emotioneel na vreselijke gebeurtenis: "In diepe rouw"

Kat Kerkhofs was samen met haar man Dries Mertens in Turkije toen de zware aardbeving plaatsvond. De presentatrice vertelt nu meer over die tragische gebeurtenis in ‘Jan Jaap op Zondag’.

In het Turks-Syrische grensgebied blijft het dodental nog steeds oplopen na de zware aardbeving. Daar spelen zich verschrikkelijke taferelen af. “Heel het land is in diepe rouw”, bekent Kat Kerkhofs aan Jan Jaap in zijn talkshow 'Jan Jaap op Zondag'. “Overal familie van vrienden die gestorven of vermist zijn”, vertelt de presentatrice aangedaan.

Haar man Dries Mertens ging normaal in Gaziantep spelen, daar waar het gebeurd is. “Dus stel je voor dat het een week later was…”, bedenkt Kat zich. Bovendien kent ze ook een andere Belgische voetballer die daar was. “Hij is uit zijn hotelraam moeten springen. Ze hebben met een laken kinderen moeten opvangen”, klinkt het.

Kat laat ook weten dat ze heel veel bewondering heeft voor de Turkse gemeenschap. “Dat zijn mensen, daar kunnen wij nog iets van leren, die meteen de handen uit mouwen steken en met een samenhorigheidsgevoel acties op poten zetten”, legt Kat uit. Ook zij en Dries hebben actie ondernomen. Zo zijn ze in het inzamelpunt van de voetbalclub gaan helpen met sorteren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws