Wouter Beke: "N-VA wilde zo snel mogelijk vervroegde verkiezingen" Politiek
Politiek

Wouter Beke: "N-VA wilde zo snel mogelijk vervroegde verkiezingen"

Wouter Beke: "N-VA wilde zo snel mogelijk vervroegde verkiezingen"

Wouter Beke meent dat de val van de regering vooral door de houding van N-VA komt. "De partij wilde vervroegde verkiezingen", zegt de voorzitter van CD&V in een interview met Newsmonkey.

"Een jaar geleden heeft Bart De Wever (N-VA) al gezegd dat hij vond dat de 'dash' uit de regering was. Toen heeft hij aangestuurd op vervroegde verkiezingen", vertelt Wouter Beke. "Ik denk dat N-VA met een plan zat, zeker na de gemeenteraadsverkiezingen, om zo snel mogelijk naar nieuwe verkiezingen te gaan."

“Als wij in het regeerakkoord zeggen dat we gaan voor internationale samenwerking, ook op vlak van migratie, en plots keert men zijn kar en komt men terug op genomen beslissingen, dan maakt men een bocht en trekt men de stekker uit de Zweedse coalitie”, stelt Beke.

Er komen sowies nog verkiezingen aan, weet Beke. “De kiezer zal zich kunnen uitspreken over het te voeren beleid, het gevoerde beleid, fake news en echte realiteiten, over mensen die oplossingen zoeken en over degenen die alleen maar uit zijn op blokkeringen en stokken in de wielensteken”, klinkt het.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws