'Dit is de échte reden waarom Rutten moest vertrekken bij RSCA' Sport
Sport

'Dit is de échte reden waarom Rutten moest vertrekken bij RSCA'

'Dit is de échte reden waarom Rutten moest vertrekken bij RSCA'

Fred Rutten is niet langer trainer van RSC Anderlecht. Dinsdagvoormiddag maakte paars-wit bekend dat het een akkoord had bereikt met de Nederlander om de samenwerking stop te zetten.

Dat Anderlecht uiteindelijk voor de tweede keer dit seizoen besliste om zijn trainer te ontslaan, is best opmerkelijk. Het Laatste Nieuws verduidelijkt waarom het bestuur van de Brusselse club Rutten aan de kant schoof.

Dinsdagochtend zaten Michael Verschueren en Rutten rond de tafel en tijdens een gesprek werd duidelijk dat de Nederlander beter aan de kan zou worden geschoven. "Verschueren opperde vrijblijvend om meer jeugd in te zetten de komende wedstrijden - op geen enkel moment drong hij zijn trainer bepaalde keuzes op", schrijft Het Laatste Nieuws.

Niet zinnens om te blijven

Rutten zag dat niet echt zitten. "De Nederlander wilde weliswaar gedeeltelijk meegaan in dat verhaal - zo had hij er geen enkel probleem mee om jongens als Verschaeren, Bornauw en Amuzu op te stellen - maar hij was niet bereid om élke jongere zomaar kansen te gunnen, zo klinkt het in zijn entourage. Dat vond hij oneerlijk en hij meende dat die wissels geen garantie op succes waren", aldus de krant nog.

Uiteindelijk zorgde Rutten er zelfs voor dat hij aan de kant werd geschoven. "In de daaropvolgende discussie zei Rutten ineens dat hij sowieso niet zinnens was om na het seizoen nog bij RSCA te blijven. Verschueren pikte daarop in dat het in die omstandigheden misschien beter was om meteen afscheid te nemen", weet HLN. En zo geschiedde.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws