Spurs schakelt Man City uit na doelpuntenfestival, ook Liverpool bij laatste vier Sport

Tottenham Hotspur heeft zich woensdagavond voor het eerst in zijn geschiedenis geplaatst voor de halve finales van de Champions League. Het verloor op het veld van Manchester City met 4-3, maar gaat door dankzij een 1-0-zege in de heenmatch. Ook Liverpool staat bij de laatste vier. Het won voor de tweede keer van FC Porto.

Manchester City-Tottenham 4-3

In een knotsgekke openingsfase vielen liefst vijf (!) doelpunten. Sterling opende de score en gaf City moed, maar drie minuten later maakte Son er al 1-1 van. Via opnieuw Son, Bernardo Silva en daarna opnieuw Sterling ging het van 1-2 naar 2-2 en uiteindelijk naar 3-2.

Op het uur schoot Agüero de thuisploeg naar de verlossende 4-2 die voldoende was voor kwalificatie. Tottenham hing in de touwen, maar wist toch opnieuw terug te vechten. Bij een corner prikte Llorente het leer tegen de touwen en was het opnieuw Spurs dat in de halve finales stond.

VAR keurt 5-3 in blessuretijd af

Guardiola speelde met de inbreng van Sané alles of niets, maar het werd niets. In blessuretijd maakte Sterling de 5-3, maar zijn doelpunt werd na tussenkomst van de VAR terecht afgekeurd wegens buitenspel. Pijnlijk. Het bleef 4-3 en dus neemt Tottenham het in de halve finales op tegen stuntploeg Ajax.

Porto-Liverpool 1-2

Nadat Liverpool de heenmatch al met 2-0 had gewonnen, was de terugmatch in Portugal slechts een formaliteit. Porto domineerde de eerste helft, maar halverwege stond het wel 0-1 voor Liverpool na een goal van Mané.

Na rust pikten Salah, Firmino en van Dijk nog een doelpunt mee, tussendoor had Militao nog weten te milderen. Liverpool staat bij de laatste vier en neemt het straks op tegen Barcelona.