Kilometerheffing op alle wegen in Vlaanderen is in aantocht Royalty
Royalty

Kilometerheffing op alle wegen in Vlaanderen is in aantocht

Kilometerheffing op alle wegen in Vlaanderen is in aantocht

De Vlaamse regering wil vanaf 2024 of 2025 een kilometerheffing in voeren en die zal op alle wegen in Vlaanderen moeten betaald worden. Een voorbereidende studie in opdracht van de Vlaamse regering onderzoekt enkel dat scenario nog, zo meldt De Tijd.

Aanvankelijk zou men nog twee scenario's bekijken: een Vlaamse heffing in het gewest of een locale heffing op filegevoelige plaatsen, zoals de ring rond Antwerpen. Dat laatste scenario werd intussen al geschrapt.

Volgens onderzoekers is een gebiedsdekkende heffing de enige manier om sluipverkeer tegen te gaan. Automobilisten moeten dus voor het gebruik van de weg overal betalen. Er zijn echter verschillende varianten mogelijk. Zo kunnen er bijvoorbeeld hogere tarieven worden geheven op drukkere wegen.

De kilometerheffing moet de drukte op de Vlaamse wegen verminderen. Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) heeft zich steeds een grote voorstander getoond van een dergelijke maatregel. Ook buitenlandse chauffeurs die over Vlaamse wegen rijden, moeten dan betalen.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws