Victor Campenaerts verrast: "Dat wordt nu mijn nieuwe doel" Sport
Sport

Victor Campenaerts verrast: "Dat wordt nu mijn nieuwe doel"

Victor Campenaerts verrast: "Dat wordt nu mijn nieuwe doel"

Victor Campenaerts is erin geslaagd om het werelduurrecord te verbeteren. De renner van Lotto Soudal kan daar nog even van genieten, maar stelt toch ook al nieuwe doelen.

"Tokio 2020 is mijn volgende grote doel», zegt hij in Het Laatste Nieuws. "Dat is nog anderhalf jaar, maar met een ­ongelofelijke voorbereiding moeten de Olympische Spelen het ultieme worden."

Hij stelt dus niet het WK tijdrijden in Yorkshire van dit jaar als grote doel. "Ik denk niet dat ik daar kan winnen. Ik zal alles doen om optimaal aan de start te komen, en het parcours lijkt een beetje op dat van Glasgow, waar ik vorig jaar Europees kampioen ben ­geworden, maar ik vrees dat een goeie Tom Dumoulin en Rohan Dennis moeilijk te kloppen zullen zijn."

"Geef me nog anderhalf jaar om fysiek nog wat sterker te worden. Met twee of misschien drie extra grote rondes moet dat lukken. Ik denk dat de ploeg me wil volgen in mijn persoonlijke ambities. Ik denk niet dat ik hen de voorbije jaren teleurgesteld heb", aldus Campenaerts.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws