'Ongelofelijke blunder van De Bleeckere kost Club Brugge mogelijk de titel' Sport
Sport

'Ongelofelijke blunder van De Bleeckere kost Club Brugge mogelijk de titel'

'Ongelofelijke blunder van De Bleeckere kost Club Brugge mogelijk de titel'

De nederlaag op het veld van KRC Genk van vorig weekend smaakt plots nog wat zuurder voor Club Brugge. Ondertussen is immers gebleken dat de strafschop die blauw-zwart tegen kreeg, eigenlijk geen strafschop was.

"In tegenstelling tot wat de Belgische refs, spelers en alle waarnemers zondag dachten, was de bal ­tegen de hand van Brandon Mechele in de topper tegen KRC Genk géén handspel en dus geen strafschop", schrijft Het Nieuwsblad. "Frank De Bleeckere, die de refs op de hoogte bracht van het gewijzigde reglement met betrekking tot het handspel, was vergeten een uitzondering in zijn powerpointpresentatie te zetten."

Vergeten

Een ongelofelijke fout van De Bleeckere en iets wat Club Brugge straks érg zuur kan opbreken in de strijd om de titel. Het document rond de nieuwe handsregel dat De Bleeckere naar de scheidsrechters stuurde voor aanvang van de play-offs, was niet compleet.

"Navraag leert dat De Bleeck­ere het in een uiteenzetting wel aanhaalde, maar dus niet vermeldde in de powerpointpresentatie die de refs kregen toegestuurd. Vandaar dat ref Boucaut en de ­videoref met de uitzondering geen rekening hielden."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws