Moeder Frank Vandenbroucke boos op Lieven Van Gils: "Dit laat ik niet passeren" Sport
Sport

Moeder Frank Vandenbroucke boos op Lieven Van Gils: "Dit laat ik niet passeren"

Moeder Frank Vandenbroucke boos op Lieven Van Gils: "Dit laat ik niet passeren"

Chantal, de moeder van wijlen wielrenner Frank Vandenbroucke, is niet te spreken over de documentaire die Lieven Van Gils gemaakt heeft over haar zoon. Dat vertelt ze in Dag Allemaal.

Frank Vandenbroucke overleed in 2009 onverwacht tijdens zijn vakantie in Senegal. Lieven Van Gils heeft nu een documentaire gemaakt over Vandenbroucke, gebaseerd op het boek ‘VDB, ik ben God niet’. De familie is vooral ontgoocheld over de keuze die gemaakt werd in de documentaire.

Voor de stem van Frank wordt een beroep gedaan op ex-rapper Brihang. Voor heel wat mensen wordt de stem van Vandenbroucke echter vereenzelvigd met die van imitator Jonathan Bockstael. In het verleden was Bockstael geregeld imitator van Vandenbroucke.

“Mijn ego heeft een fikse deuk gekregen, ja”, zegt Jonathan op Facebook. “Ik ben verbaasd door de keuze. Frank is altijd mijn idool geweest en nadat ik met hem in contact was gekomen, is er een echte vriendschapsband gegroeid tussen ons. Ook met zijn familie onderhoud ik nog steeds goede contacten.”

"Eis uitleg"

“Ik laat dit zomaar niet passeren, ik eis een uitleg”, zegt Franks moeder Chantal aan ‘Dag Allemaal’. “Het is zeer jammer dat ze niet voor Jonathan Bockstael hebben gekozen. Net omdat ik weet hoe goed Jonathan was voor mijn zoon.”

Productiehuis Borgerhoff & Lamberigts reageert: “Het is niet onze bedoeling om zijn stem te imiteren. Via een voice-over stem proberen we in het hoofd van VDB te kruipen. Brihang doet dat op een hele speciale en serene manier, met een West-Vlaams accent dat dicht bij dat van Frank ligt.”

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws