Dedecker over klimaat: "In de Middeleeuwen was de gemiddelde temperatuur twee tot drie graden hoger dan vandaag" Politiek
Politiek

Dedecker over klimaat: "In de Middeleeuwen was de gemiddelde temperatuur twee tot drie graden hoger dan vandaag"

Dedecker over klimaat: "In de Middeleeuwen was de gemiddelde temperatuur twee tot drie graden hoger dan vandaag"

Jean-Marie Dedecker krijgt veel kritiek omdat hij een klimaatontkenner zou zijn. Dedecker legt zijn visie op het klimaat uit in TV-Familie.

"Onze planeet koelt al miljoenen jaren af en warmt telkens weer op", zegt Dedecker. "Toen de Neanderthalers en de homo sapiens op de aarde rondliepen, stond de zeespiegel wereldwijd zes meter hoger dan nu en was het vijf graden warmer op Antarctica. En in de Middeleeuwen was de gemiddelde temperatuur twee tot drie graden hoger dan vandaag, en er waren toen geen fabrieksschouwen die CO2 in de lucht spuwden. En er draafden enkel paarden en ezels op onze wegen."

"In 1972 waarschuwden klimaatwetenschappers nog voor ‘global cooling’ in plaats van ‘global warming’. Klimaat is nu precies een religie geworden met haar eigen Zweedse Messias (Greta Thunberg), haar eigen Vaticaan (het IPCC = Intergovernmental Panel on Climate Change), haar eigen concilies (de klimaatconferenties), haar eigen hogepriesters (de klimaatwetenschappers) en haar eigen inquisitie", gaat Dedecker verder. "Ik ben geen klimaatontkenner, maar ik vraag me af hoe groot de invloed van de mens is in de opwarming, terwijl de zon de stookketel is van onze planeet. Niemand kan me daar een antwoord op geven, je krijgt dan alleen het verwijt dat je een negationist bent."

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws