Theo Francken: "Dit gaan we nu doen met Vlaams Belang" Politiek
Politiek

Theo Francken: "Dit gaan we nu doen met Vlaams Belang"

Theo Francken: "Dit gaan we nu doen met Vlaams Belang"

Theo Francken (N-VA) wil het gesprek met Vlaams Belang aangaan. "Laat ons tegen het Vlaams Belang zeggen: hier is de bal, trap zelf eens naar doel in plaats van enkel te roepen vanuit de tribune”, zegt hij in Het Nieuwsblad.

“Het domste wat we nu kunnen doen, is Vlaams Belang meteen uitsluiten”, verklaart Francken. Hij stelt voor om minstens te luisteren naar de voorstellen van de partij en die juridisch af te toetsen. “Migratiestop, uit de Schengen-zone stappen ... Da’s allemaal leuk toeteren vooraf, maar nu moeten ze wel concreter worden.”

Theo Francken wil geen voorspellingen doen over mogelijke coalities. Hij wil ook niet antwoorden of hij graag minister van Onderwijs wil worden in een nieuwe Vlaamse regering. "Ik zal met mijn voorzitter wel een gesprek hebben”. Asiel en Migratie blijft zijn voorkeur genieten, “maar alles ligt federaal zeer moeilijk”.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws