Pieter De Crem na rellen in Molenbeek: "De politie moet veel beter voorbereid zijn" Politiek
Politiek

Pieter De Crem na rellen in Molenbeek: "De politie moet veel beter voorbereid zijn"

Pieter De Crem na rellen in Molenbeek: "De politie moet veel beter voorbereid zijn"

De vernielingen die zijn aangericht tijdens nieuwjaarsnacht in Molenbeek ligt ook minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem zwaar op de maag. Hij stelt dat de politie beter moet voorbereid zijn.

De Crem (CD&V) looft wel de politiemensen in het veld. "Zij doen wat ze kunnen en hebben hun werk zeker gedaan, maar zij kunnen dit niet oplossen”, aldus De Crem op Radio 1. “De politiediensten moeten veel beter voorbereid zijn op evenementen als dit. Het is niet de eerste keer dat we overgaan van 31 december op 1 januari.”

“Er zijn structuren die er zijn om de openbare orde te bewaren”, aldus De Crem, verwijzend naar de politiezones en het Brussels Gewest. “Ik vraag mij af of die wel werken. Dat is zeker iets dat we moeten bekijken."

Er zal ook meer mankracht moeten komen. "Er komen 2.500 nieuwe rekruten bij en ik ga bekijken hoe we mensen sneller kunnen laten doorstromen naar politiezones in Brussel. Rekrutering is daarin helemaal essentieel. Ik ga me daarvoor engageren. Maar het is belangrijk dat iedereen zijn verantwoordelijkheid neemt: ook de politiezones en het Gewest moeten ingrijpen.”

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws