Jonge Rode Duivels beginnen ondanks droomstart met valse noot aan EK U21 Sport
Sport

Jonge Rode Duivels beginnen ondanks droomstart met valse noot aan EK U21

Jonge Rode Duivels beginnen ondanks droomstart met valse noot aan EK U21

De Belgische beloften zijn met een valse noot aan het EK U21 in Italië begonnen. De ploeg van Johan Walem verloor zijn eerste poulewedstrijd met 3-2 van Polen. Een zure nederlaag, want de jonge Rode Duivels waren zowat negentig minuten lang de betere ploeg.

In de openingsfase toonde België zich onmiddellijk de gretigste ploeg. De jonge Rode Duivels duwden Polen achteruit en dat resulteerde in goeie kansen. Eerst trof Mangala nog de paal, maar op het kwartier devieerde Leya Iseka een prima voorzet van Mbenza tegen de netten.

Niet veel later kreeg Schrijvers dé kans om er 0-2 van te maken, maar hij wipte de bal na een uitstekende actie naast doel. Aan de overkant was het plots wél raak. Zurkowski ging zijn kans van buiten de zestien en verraste Jackers. Die zag de bal laat komen en kwam net te kort: 1-1.

Polen dodelijk efficiënt

Na rust ging het helemaal fout voor de Belgen. Bielik maakte er 2-1 van en de ploeg van Johan Walem hing in de touwen. De jonge Duivels bleven de meest dominante ploeg, maar in de slotfase werd het zelf nog 3-1 via Szymanski.

België gaf zich niet gewonnen en op corner maakte Cools er nog 3-2 van. In de slotfase werd alles op alles gezet, maar de gelijkmaker viel niet meer en zo begint ons land met een valse noot aan het EK.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws