Martine Prenen over dood van haar hartsvriendin Yasmine: "Ze is toen op haar eentje gaan wandelen..." Buitenland
Buitenland

Martine Prenen over dood van haar hartsvriendin Yasmine: "Ze is toen op haar eentje gaan wandelen..."

Martine Prenen over dood van haar hartsvriendin Yasmine: "Ze is toen op haar eentje gaan wandelen..."

Op 25 juni zal het tien jaar geleden zijn dat Yasmine overleed. Martine Prenen (55) zal dan een Duvel drinken. “Hilde hield daarvan”, zegt ze in Dag Allemaal. “Net als van het leven. Zeker wel.”

Het laatste weekend van haar leven bracht Yasmine door bij Martine en haar gezin. "De hele tijd heeft ze rondgelopen in mijn badjas, zo’n rode van dikke, zachte knuffelstof”, vertelt Martine. “Die jas hangt nog altijd aan het haakje waar hij toen hing. Ik doe die nog af en toe aan, omdat die symbool staat voor haar aanwezigheid bij ons thuis."

"In gedachten zie ik Hilde (de echte naam van Yasmine, nvdr) nog altijd een dutje doen onder de grote eik in onze tuin. Een dekentje erover, ik die af en toe bij haar kwam zitten om over haar hoofd te aaien. Ik heb mijn moederinstinct serieus op haar kunnen botvieren dat weekend. (lachje) Toen ze op vrijdag bij ons aankwam, was haar blik dof en leeg. Maar op maandagochtend, toen ze wegging, was er opnieuw die typerende glinstering in haar ogen. Ik dacht dat ze haar bodem ­bereikt had, en dat ze weer op de weg naar boven was.”

De wanhoopsdaad had Martine echt niet zien aankomen." Anders had ik haar nooit laten vertrekken! Maar ik was ervan overtuigd dat dat lang weekend bij ons, met lekker eten en veel praten en goed slapen en vertroetelen, haar goed had gedaan."

"Normaal gezien zou ze na dat weekend bij vrienden aan zee gaan logeren. Maar omdat daar iets tussenkwam, is Hilde naar familie gegaan. Door allerlei toevalligheden was ze die donderdag even alleen. Hadden ze geweten hoe erg Hilde eraan toe was, was ze nooit alleen gelaten. Hilde is toen op haar eentje gaan wandelen, en in een vlaag van zinsverbijstering heeft ze toen een noodlottige beslissing genomen."

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws