Opgelet: KMI waarschuwt voor zeer hevige onweersbuien Royalty
Royalty

Opgelet: KMI waarschuwt voor zeer hevige onweersbuien

Opgelet: KMI waarschuwt voor zeer hevige onweersbuien

In West- en Oost-Vlaanderen waren er al onweersbuien. Daar is nog de hele dag kans op, met veel regen, hagel en windstoten. Het KMI waarschuwt voor code geel.

Vandaag wordt een onstabiele dag. 's Ochtends vallen er al onweersbuien, vooral in het westen en het centrum van het laad. Daarna is het tijdelijk overwegend droog met opklaringen.

In de loop van de namiddag verwachten we vanaf het westen opnieuw buien met onweer of perioden van regen. Lokaal kan er flink wat neerslag vallen, mogelijk met hagel. Het is nog vrij warm met maxima van 22 graden aan de kust tot 27 graden in de Kempen. De naar het zuidwesten ruimende wind waait meestal matig. Tijdens onweersbuien is er gevaar voor fikse windstoten.

Vanavond verplaatsen de buien zicht naar Duitsland. Vannacht wordt het licht wisselvallig met opklaringen en nog kans op een plaatselijke bui. In het tweede deel van de nacht kunnen nieuwe onweersbuien het zuiden van het land aandoen. De minima schommelen in de meeste streken rond 14 graden bij een zwakke tot matige wind uit west tot zuidwest.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws