Leerlingen van basisschool doen gruwelijke ontdekking tijdens bosspel Buitenland
Buitenland

Leerlingen van basisschool doen gruwelijke ontdekking tijdens bosspel

Leerlingen van basisschool doen gruwelijke ontdekking tijdens bosspel

Een groep van 29 leerlingen van een Nederlandse basisschool en hun begeleiders hebben vreselijke momenten beleefd. Tijdens een bosspel in Son en Breugel (Brabant) ontdekten ze een lichaam van iemand die zelf een einde aan zijn leven had gemaakt.

De kinderen waren van basisschool De Vlechter uit Vlijmen (provincie Noord-Brabant). Ze werden opgevangen door een team van begeleiders en door ingeschakelde hulpverleners. De groep was op een vierdaagse schoolkamp. De gruwelijke ontdekking vond plaats tijdens het bosspel.

“Twee kinderen zagen opeens van dichtbij het levenloze lichaam. De begeleiders hebben direct alle kinderen verzameld, noodnummer 112 gebeld en zijn naar de groepsaccommodatie teruggegaan”, vertelt directrice Dominique Habraken.

Nadien werd de plaats van het bos opnieuw bezocht. “Natuurlijk waren er weer emoties, maar we wilden de kinderen ook laten zien dat het weer een veilige plek is. Zo willen we ze ook een positieve ervaring van het kamp geven.”

Wie met vragen zit over zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op de site www.zelfmoord1813.be.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws