Filmpje van vrouw uit Molenbeek gaat viraal: "Jullie hebben extreemrechts geholpen" Royalty
Royalty

Filmpje van vrouw uit Molenbeek gaat viraal: "Jullie hebben extreemrechts geholpen"

Filmpje van vrouw uit Molenbeek gaat viraal: "Jullie hebben extreemrechts geholpen"

De Molenbeekse Sara Lou is razend op de jongeren die onrust stookten tijdens oudejaarsnacht in Molenbeek. "Jullie hebben rechtstreeks campagne gevoerd voor extreemrechts", klinkt het. (Facebook/De Standaard)

In Molenbeek hebben jongeren winkels geplunderd en auto's in brand gestoken tijdens oudejaarsnacht. De hulpdiensten werden bovendien ook nog eens bekogeld wanneer ze hun werk wilden doen. “Dit speelt extreemrechts in de kaart, de media zullen nu enkel nog hierop focussen, maar Molenbeek is zoveel meer dan deze relschoppers”, zegt Lou in een filmpje dat intussen viraal is gegaan.

Ze richt zich ook tot de relschoppers. “Er zijn mensen die al heel hun leven werken om deze gemeenschap op te bouwen, die ervoor zorgen dat jullie grootouders leren lezen, dat je naar school kan een toekomst kan bouwen zoals jij die wil”, zegt Lou. “En tijdens dat ene uurtje waarin je niets te doen had, heb je alles kapotgemaakt.”

“Wanneer had je het gevoel dat je een grote man was? Toen je het bushokje vernielde waar je moeder op de bus wacht? Toen je de apotheker plunderde waar je vader om geneesmiddelen gaat voor je grootmoeder? Leg het me uit, ik versta het niet."

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws