"Niet de politie, maar de ettertjes zijn het probleem in Molenbeek" Royalty
Royalty

"Niet de politie, maar de ettertjes zijn het probleem in Molenbeek"

"Niet de politie, maar de ettertjes zijn het probleem in Molenbeek"

Na het geweld in Molenbeek was minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem erg scherp voor de lokale politie. Zij waren niet voldoende voorbereid, zei de minister. De politie bijt nu van zich af.

“Het is misplaatst”, zegt Mario Thys van politievakbond NSPV aan Het Laatste Nieuws. “Niet de politie, maar die ettertjes zijn het probleem. De politie kan hen niet opvoeden. En als de politiek wil dat wij het oplossen, dat ze ons daar dan ook de middelen voor geven.”

Net daar ontbreekt het aan in de politiezone Brussel-West. “We hadden zo’n 65 agenten op het terrein - evenveel als vorig jaar”, zegt een Molenbeekse politiebron aan HLN. “Hadden dat er meer moeten zijn? Misschien. Kónden dat er meer zijn? Onze zone komt 125 agenten tekort. Elke keer als er extra mankracht nodig is, moeten we schrapen. Gele hesjes, Mars tegen Marrakesh... Op den duur zijn er geen vrijwilligers meer om extra diensten in te vullen. Met 100 man meer is het een ander verhaal.”

Bij de politiek is er ook te weinig daadkracht om het vandalisme aan te pakken, zegt een politiebron. “Pas nu de media er aandacht aan geven, groeit het besef dat dit niet kan. Ik merk dat de angst en frustratie bij de buurtbewoners toeneemt. Dat verhoogt de druk op de politiek, want nu is het niet meer enkel de politie die klaagt.”

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws