Leko bijt van zich af na zaak 'Propere Handen': "Dan hebben ze problemen" Sport
Sport

Leko bijt van zich af na zaak 'Propere Handen': "Dan hebben ze problemen"

Leko bijt van zich af na zaak 'Propere Handen': "Dan hebben ze problemen"

Ivan Leko is in een interview teruggekomen op de hele heisa in de zaak Propere Handen. De trainer van Club Brugge werd opgepakt en - door tijdsgebrek - een nacht in de cel vastgehouden. Iets wat hem getekend heeft.

“Als iemand je zonder enige bewijs om 6 uur ‘s morgens meeneemt naar de gevangenis, voor de ogen van je kinderen: dat is een drama”, vertelt Leko in Krant van West-Vlaanderen. “Zoiets heeft impact op iemands leven, dat is normaal. Ik ben veranderd, ja. Ik ben béter dan drie maanden geleden. We leren van elke ervaring in ons leven, om beter te worden. Maar het was een grote uitdaging om dat te accepteren.”

”Wat ze met mij gedaan hebben... Dat wens ik zelfs mijn ergste vijand niet toe. In het leven ben je onschuldig tot het tegendeel bewezen is. Omdat ik coach ben van Club Brugge, met de grootste achterban van het land, was ik al schuldig zonder enig bewijs. Niets. Nul. Later zal ik op de laatste pagina van het dossier staan, helemaal onderaan, in een voetnoot. Leko was 100 procent eerlijk. Maar intussen stond er op elke voorpagina ter wereld maar één hoofd: dat van mij.”

"Iedereen die me kent, heeft geen twijfels"

Ondertussen voelt Leko zich opnieuw beter. “Als ze nu vragen hoe het met me gaat, antwoord ik: fantastisch! Omdat ik voel dat iedereen die mij persoonlijk kent 200 procent in me gelooft. Iedereen die ook maar een klein beetje contact met me heeft, weet wie ik ben als persoon. Iedereen die me kent, heeft geen twijfels. Nul percent. Dat zijn de echte belangrijke dingen in het leven.”

”Voor mij is het belangrijker hoe mensen straks terugdenken hoe ik was als persoon dan als voetbalcoach. Je mag altijd tegen me zeggen dat ik niet deug als coach, dat ik verkeerde beslissingen neem. Maar als persoon weet ik wie ik ben. Als ze me daarin raken, dan hebben ze problemen. Die hele zaak was zowat het ergste dat kan gebeuren in iemands leven, maar ik wil er geen groter drama van maken dan het is”

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws