Musicalcoach (36) verkracht twee tieners Royalty
Royalty

Musicalcoach (36) verkracht twee tieners

Musicalcoach (36) verkracht twee tieners

Tom V. (36), een musicalcoach en leraar lager onderwijs, is veroordeeld voor de aanranding en verkrachting van twee tieners. "Hij verkrachtte mijn kind, onder mijn eigen dak", vertelt één van de vaders van het slachtoffer.

Tom V. had jarenlang de leiding over een Oost-Vlaamse theater- en musicalvereniging. Daarnaast was hij ook leraar lager onderwijs in een Gentse basisschool en mentor op verschillende artistieke kampen. “Van die gezaghebbende positie maakte hij op de gruwelijkste manier misbruik”, vertelt Jan*, de vader van één van zijn slachtoffers, in Het Laatste Nieuws. De slachtoffers zijn intussen beiden volwassen.

Volgens het gerechtelijk onderzoek lokte V. de tieners mee naar sauna's. Hij sliep met hen in één bed en overtuigde hen om allerlei seksuele handelingen uit te voeren of te ondergaan. Toen het verhaal van het eerste slachtoffer naar buiten kwam, was dat een grote schok.

"Niemand zag zoiets in Tom”, zegt Jan, die zelf erg goed bevriend was met de leerkracht. “Hij vertelde iedereen ook dat Joris* ouder dan 16 was, dat die er zelf op aanstuurde in een experimentele fase en dat hij zeker geen initiatief genomen had.”

Schorsing

Er werd uiteindelijk een officiële klacht ingediend tegen V. en de leerkracht werd geschorst. “Een week na zijn schorsing - op de verjaardag van mijn vrouw - vertelde mijn zoon Koen* dat Tom hetzelfde met hem gedaan had. Mijn wereld stond stil natuurlijk - ik had op zijn vraag zelfs een brief naar het gerecht gestuurd over Toms voorbeeldige gedrag in onze theatergroep. Maar toen bleek dat, terwijl hij mij om die gunst vroeg, hij mijn eigen kind onder mijn eigen dak ook verkrachtte.”

*Koen en Tom zijn niet de echte namen om de privacy te garanderen.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws