Sergio zit met groot probleem: "Vooral voor de familie is dit heel erg" Buitenland
Buitenland

Sergio zit met groot probleem: "Vooral voor de familie is dit heel erg"

Sergio zit met groot probleem: "Vooral voor de familie is dit heel erg"

Sergio Quisquater is het slachtoffer geworden van fake news. Er doet van hem een filmpje de ronde dat naar eigen zeggen volledig uit de context is gehaald.

"Ik heb net nog een dikke lijn gesnoven”, zegt Sergio op het korte filmpje. In het filmpje is Sergio te zien in zijn laatste concert. Op een bepaald moment loopt hij naar de backstage om een trekje te nemen van een sigaret. "Je bent precies in vorm?", zegt de man achter de camera. "Ja, ik heb net nog een dikke lijn gesnoven", reageert Sergio daarop.

“Het was uiteraard maar om te lachen”, legt Sergio uit in Het Laatste Nieuws. “Moest ik écht zoiets doen, zou ik toch niet zo dom zijn om het op camera te zeggen?"

"Erg voor de familie"

“Ik zit al dertig jaar in het vak”, zegt Sergio. “Ik weet hoe het gaat. Zulke video’s doen de ronde en iedereen neemt zomaar aan dat het waar is. Ik heb een ruige reputatie, wat daar nog eens toe bijdraagt. Maar dat betekent niet dat het ook écht zo gebeurd is. Ik hoop dat mensen die beelden niet meer delen en dat het verhaal niet verder uit context wordt gehaald, want zoiets kan snel uit de hand lopen. Men denkt te snel: ‘waar rook is, is vuur’, ook al is het niet zo. Zelf kan ik daar heus wel tegen, maar ik vind dat ook heel erg voor mijn familie.”

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws