"Zonder echte hervormingen heeft België geen meerwaarde meer. Laat ons dan in vriendschap uit elkaar gaan" Politiek
Politiek

"Zonder echte hervormingen heeft België geen meerwaarde meer. Laat ons dan in vriendschap uit elkaar gaan"

"Zonder echte hervormingen heeft België geen meerwaarde meer. Laat ons dan in vriendschap uit elkaar gaan"

Econoom Geert Noels is scherp voor de huidige toestand in België. Hij vindt dat het land nog een meerwaarde kan hebben, maar dan moeten er hervormingen worden doorgevoerd.

"De meerwaarde van België zonder echte hervormingen is er niet meer is. Als we echt niet de moed hebben om te 'benchmarken' met goeddraaiende landen zoals Zwitserland, dan kunnen we beter in vriendschap uit elkaar gaan", aldus Noels in Het Laatste Nieuws.

"Slagen we er wel in om te hervormen, dan heeft België zeker nog een meerwaarde. Tegenover de deelstaten blijft de diversiteit en omvang van België áltijd een voordeel. Het paradoxale is echter dat zij die België het hardst verdedigen elke hervorming tegenhouden."

Wil N-VA echter niet sowieso het land uiteindelijk splitsen? "Er is geen meerderheid om het land te splitsen en ik denk ook niet dat N-VA dit als kortetermijndoel heeft. Ons voorstel is: maak het systemisch dat na verkiezingen de partijen van de deelstaatregeringen samenkomen om het federale in handen te nemen. In eerste instantie tijdelijk - te beginnen met de begroting. Maar in België kan tijdelijk lang duren, hé."

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws