VTM en 'Groeten Uit' liggen onder vuur: "Dit kan niet" Buitenland
Buitenland

VTM en 'Groeten Uit' liggen onder vuur: "Dit kan niet"

VTM en 'Groeten Uit' liggen onder vuur: "Dit kan niet"

Er was gisteren heel wat te doen rond de aflevering van 'Groeten uit' op VTM. De vier kinderen van Davy Gilles zaten tijdens de aflevering in de auto op de achterbank zonder gordel. "Onveilig", luidt het.

“Wij willen hier uitdrukkelijk voor waarschuwen”, zegt woordvoerster Veva Daniels van Agentschap Wegen en Verkeer in Het Laatste Nieuws. “Sinds 1975 werd het in België verplicht om vooraan in de auto de gordel om te doen. Sinds 1991 geldt deze verplichting ook voor de passagiers achterin. Bovendien mogen er niet meer mensen plaatsnemen in de wagen, dan dat er gordels beschikbaar zijn. Wij roepen de zenders dan ook op om alle regels na te leven.”

VTM heeft ook gereageerd: “De aflevering speelt zich af in 1988. In die tijd zaten de mensen effectief met z’n vieren op de achterbank, waardoor niet iedereen een gordel aan kon doen. Veel wagens hadden zelfs geen gordel toen. Dat is een beetje eigen aan het format. Want uiteraard is het niet de bedoeling om de regels te overtreden. In andere programma’s letten we daar goed op”, klinkt het. “Hoe lang Davy en Sacha zo hebben rondgereden weet ik niet precies. Maar zoals gezegd: in die tijd was dat heel gewoon. Vandaar dus dat dat zo in beeld kwam.”

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws