Tekenbeet verandert alles voor Lisan (17): "Mijn leven is een hel geworden" Buitenland
Buitenland

Tekenbeet verandert alles voor Lisan (17): "Mijn leven is een hel geworden"

Tekenbeet verandert alles voor Lisan (17): "Mijn leven is een hel geworden"

Door een beet van een teek tien jaar geleden kreeg Lisan (17) de ziekte van Lyme. Sindsdien gaat het bergaf met haar. Haar moeder zette nu een crowdfunding op om een behandeling in Duitsland te volgen, die hopelijk wel aanslaat.

Lisan raakte op 7-jarige leeftijd besmet met een tekenbeet bij haar op school. Ze kreeg antibiotica voorgeschreven, maar pas vijf jaar later merkte ze dat dit niet voldoende bleek. Ze bleef achter op leeftijdsgenootjes. Lisan was altijd moe en werd steeds zwakker.

Het meisje behoort tot de twee procent van de mensen die na een tekenbeet steeds zieker wordt. "Door deze rare verschijnselen ben ik heel erg vaak in het ziekenhuis geweest, maar niemand wist wat er mis was met mij.” “Het zal wel psychisch zijn”, kreeg ze vaak te horen. “Het leven is de afgelopen maanden soms een hel”, zegt ze aan het Algemeen Dagblad.

Haar leven lijkt wel te stoppen. "Een dagje shoppen kan ik niet meer en ik vergeet soms wat ik tien seconden geleden zei. Ik huil omdat mijn leven een hel is. Ik huil omdat er geen enkele dokter of specialist in Nederland is die mij kan helpen. Ik huil omdat ik altijd pijn heb en moe ben. Ik huil omdat ik niet meer kan.”

Haar moeder hoopt nu op een behandeling in Duitsland. Met stamceltherapie zou Lisan mogelijk kunnen geholpen worden. Lisan zit sinds een maand in een rolstoel.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws