Opstand bij N-VA tegen komst van Dedecker: "Dit is een zwaktebod van De Wever en Francken" Politiek
Politiek

Opstand bij N-VA tegen komst van Dedecker: "Dit is een zwaktebod van De Wever en Francken"

Opstand bij N-VA tegen komst van Dedecker: "Dit is een zwaktebod van De Wever en Francken"

Dertien jaar na een mislukte passage zorgt Jean-Marie Dedecker opnieuw voor onenigheid binnen de partij. Er wordt gevreesd voor een verscheuring van de partij. “Dit is een zwaktebod van mijn partij”, zegt een prominent parlementslid aan Het Nieuwsblad.

Dedecker zou als onafhankelijke de kamerlijst duwen in West-Vlaanderen bij de verkiezingen van 26 mei. “Zijn komst wordt de West-Vlaamse afdeling opgedrongen door Bart (De Wever, nvdr.), Theo (Francken, nvdr.) en Sander (Loones, nvdr.), maar ik vind het een zwaktebod”, klinkt het in Het Nieuwsblad.

Theo Francken sprak vanochtend nog op Radio 1 dat hij de komst van zijn "vriend" Dedecker zou toejuichen. Vlaams Parlementsvoorzitter Jan Peumans sprak zich eerder al tegen de komst van Dedecker uit.

Ook een West Vlaams parlementslid is niet gewonnen voor het idee. “Francken is een grote fan van de komst van Dedecker omdat ze goed bevriend zijn. Maar Dedecker heeft altijd zwaar geschoten op de West-Vlaamse N-VA, terwijl hij vriendje speelt met Theo en de Antwerpenaren. Bij ons ga je dus weinig mensen vinden die roepen dat hij moet komen.” Een tweede N-VA’er bevestigt: “De West-Vlaamse afdeling plaatst hier heel wat vraagtekens bij.”

Populair

Laatste nieuws