Groen steekt hand uit naar Bart De Wever: "Dan heb je ook een winnaar in de regering" Politiek
Politiek

Groen steekt hand uit naar Bart De Wever: "Dan heb je ook een winnaar in de regering"

Groen steekt hand uit naar Bart De Wever: "Dan heb je ook een winnaar in de regering"

Groen-onderhandelaar Björn Rzoska laat aan Vlaams formateur Bart De Wever weten dat zijn partij nog steeds bereid is om te praten. “Het zou goed zijn als de volgende Vlaamse regering een winnaar - hoe klein ook - in haar rangen heeft", zegt hij in Het Laatste Nieuws.

De kans dat N-VA zal regeren met Groen is bijzonder klein. Voor N-VA is dat pas de vijfde gesprekspartner. Rzoska houdt de deur toch op een kier. “Er waren maar twee gesprekken, waarvan ik er één bijwoonde”, zegt de Vlaamse onderhandelaar. “Die waren eerder aftastend."

"Ik steek niet onder stoelen of banken dat het sindsdien stil was. Hoe langer De Wever met het VB sprak, hoe verder wij ons van de onderhandelingstafel bevonden. Intussen zitten we niet meer aan tafel. Maar dat signaal kregen we nog niet van De Wever. Die methode vind ik zeer vreemd. Intussen verkondigt minister-president Liesbeth Homans dat Groen niet wil.”

"Zoete broodjes met Vlaams Belang"

"Kijk naar de winnaars: met VB wil niemand gaan varen, PVDA blijft het liefste aan wal. Blijft over: Groen. Al zijn we, geef ik grif toe, een kleine winnaar. Vijf weken lang bakt De Wever zoete broodjes met VB, want hij wil luisteren naar de kiezer. Hij maakt het VB zo mee salonfähig. Maar met ons gaat hij zelfs niet in de diepte.”

Populair

Laatste nieuws