Eddy Planckaert kapot van dood van Bjorg Lambrecht: "Ik heb er een degout van, het is te veel" Sport
Sport

Eddy Planckaert kapot van dood van Bjorg Lambrecht: "Ik heb er een degout van, het is te veel"

Eddy Planckaert kapot van dood van Bjorg Lambrecht: "Ik heb er een degout van, het is te veel"

Tien dagen geleden zat Eddy Planckaert nog samen met Bjorg Lambrecht aan tafel in 'Vive le Vélo'. Vandaag is Bjorg er niet meer. De 22-jarige renner van Lotto-Soudal kwam om het leven bij een val in de Ronde van Polen.

“Wat moet je zeggen, jong? Eigenlijk zet je best een paar puntjes en gedaan", reageert Planckaert in Het Laatste Nieuws. “Hij is vier uur mijne kameraad geweest. Zo een braaf manneke. Ik ben hier echt niet goed van. Godverdoeme."

"Bjorg was de liefste mens die ik ooit ben tegengekomen - en dat zeg ik niet zomaar. Ik heb een degout gekregen van de wielersport. Het is te veel aan het worden, ik heb er geen woorden voor. Als je ziet hoe gevaarlijk het allemaal geworden is. Er gebeuren simpelweg veel te veel accidenten.”

Ouders

“Ik wens zijn ouders sterkte. Hun leven is naar de vaantjes. Maar van één ding mogen ze zeker zijn: Bjorg was een fantastische kerel. En als coureur een supertalent, de man van de toekomst. Maar dat maakt nu allemaal geen kloten meer uit. Wat een drama.”

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws