Ploegmaat Jelle Wallays getuigt over val van Lambrecht: "Ik voelde het meteen" Sport
Sport

Ploegmaat Jelle Wallays getuigt over val van Lambrecht: "Ik voelde het meteen"

Ploegmaat Jelle Wallays getuigt over val van Lambrecht: "Ik voelde het meteen"

Jelle Wallays is een van de renners van Lotto-Soudal die actief is in de Ronde van Polen. In Het Laatste Nieuws doet hij zijn verhaal.

"Het nieuws over de val van Bjorg kwam door het oortje”, blikt Wallays terug. “Je hoorde wel dat er paniek was. Ik wist meteen dat het ernstig was. Voor mij was het ook een déjà-vugevoel, want ik heb het allemaal al eens beleefd met Stig Broeckx. Hij leeft nog, hij kan nog lachen en babbelen, voor Bjorg is dat helaas niet het geval.”

“Bjorg heeft brute pech gehad. Hij reed gewoon in het peloton, raakte een klinkertje of verkeersreflector of wat dan ook, kwam uit balans en viel hard. De omstandigheden doen er niet meer toe. Hij is er niet meer, het was een dom ongeluk."

Tweede keer

Wallays wist wel meteen dat het ernstig was. “Ik heb het ongeval niet zien gebeuren, maar je voelt dat gewoon. Ik draai al een tijdje mee in het wielrennen, het is al mijn tweede keer (na Stig Broeckx, red.) dat ik zoiets meemaak. Toen we door ons oortje plots de tweede ploegleider hoorden (Kevin De Weert, red.), wist je ook dat het niet goed was. De eerste ploegleider (Mario Aerts, red.) en de dokter bleven bij Bjorg, Kevin voerde het woord. Dan voel je onmiddellijk dat het ernstig is.”

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws