Vriendin van Bjorg Lambrecht: "In plaats van dat we dat zouden doen, moet ik hem gaan bezoeken in mortuarium" Sport
Sport

Vriendin van Bjorg Lambrecht: "In plaats van dat we dat zouden doen, moet ik hem gaan bezoeken in mortuarium"

Vriendin van Bjorg Lambrecht: "In plaats van dat we dat zouden doen, moet ik hem gaan bezoeken in mortuarium"

Carmina Clipea (20) is de vriendin van de overleden Bjorg Lambrecht. Volgende week woensdag zou ze met hem afreizen naar Spanje. Vandaag moet ze afscheid van hem gaan nemen in het mortuarium.

“Ik had van HLN een pushbericht ontvangen: ‘Bjorg Lambrecht gevallen en gereanimeerd.’ Ik dacht: oei. Carmina vroeg of ik haar meteen met de auto naar Britt (de zus van Bjorg met wie Carmina nog op school zat, red.) in Knesselare wilde brengen. Zij was alleen thuis - de ouders van Bjorg waren in Polen", zo vertelt Sebastian, de vader van Carmina, aan Het Laatste Nieuws.

“Ik zei Carmina: heb geduld. Misschien valt het allemaal wel nog mee. Maar ik zag dat Carmina zich ernstig zorgen maakte. Dat is normaal, hé. Het was grote liefde.”

Overleden

In de auto kwam er een tweede nieuwsbericht: Bjorg was overleden. “Carmina hield het niet meer. Ze greep haar gsm en belde naar Anje, de mama van Bjorg. Ik zag het meteen aan het gezicht van mijn dochter. (gaat trager spreken) Anje zei dat het helaas waar was. Bjorg was wel degelijk overleden. Ik heb de wagen aan de kant moeten zetten. Mijn arme meisje brak (begint te wenen).”

Vandaag moet Carmina haar lief gaan groeten in het mortuarium. "Een akelige gedachte”, zegt ze. “Normaal zouden Bjorg en ik volgende week zaterdag naar Spanje vertrekken. Op hoogtestage, maar hij zou ook een beetje tijd maken voor ons twee. Dat was ideaal geweest, zo vlak voor de start van de Vuelta.”

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws