Wouter Beke spelt N-VA de les: "Het is het één of het ander" Politiek
Politiek

Wouter Beke spelt N-VA de les: "Het is het één of het ander"

Wouter Beke spelt N-VA de les: "Het is het één of het ander"

Na de verkiezingen van 26 mei bondgenoten vinden zal moeilijk worden voor N-VA, zeker om het confederalisme in te voeren. Dat heeft CD&V-voorzitter Wouter Beke gezegd in VTM NIEUWS in een antwoord op N-VA-voorzitter Bart De Wever. Die zei gisteren op het nieuwjaarsfeest van N-VA dat hij het confederalisme wil invoeren. Bij het confederalisme worden alle bevoegdheden overgeheveld naar de deelstaten, tenzij er anders over wordt beslist.

“Om samen te werken heb je bondgenoten nodig. Gisteren schoffeerden ze eerst de eerste minister, hun enige bondgenoot langs Franstalige zijde om tegelijkertijd te zeggen dat ze willen samenwerken. Het is het één of het ander: Je kan niet de stekker uit de regering trekken en tegelijkertijd zeggen dat je wil besturen", stelt Beke.

"Ik heb enige ervaring met staatshervorming en daar is tenminste een tweederdemeerderheid voor nodig, bondgenoten aan Vlaamse en Franstalige kant. In plaats van bruggen op te blazen zoals ze de voorbije weken en maanden hebben gedaan zouden ze beter bruggen opbouwen mochten ze echt de intentie hebben om daar iets van te maken.”

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws