Roxeanne Hazes deelt close-up van haar borstvoeding met belangrijke boodschap: "Alles heeft een keerzijde" Buitenland
Buitenland

Roxeanne Hazes deelt close-up van haar borstvoeding met belangrijke boodschap: "Alles heeft een keerzijde"

Roxeanne Hazes deelt close-up van haar borstvoeding met belangrijke boodschap: "Alles heeft een keerzijde"

Roxeanne Hazes, de dochter van André Hazes, wil een belangrijke boodschap meedelen voor vrouwen die borstvoeding geven. Als je zwanger bent, wordt het bijna ingehamerd dat borstvoeding enorm belangrijk is. "Maar alles heeft een keerzijde", klinkt het bij Roxeanne, die haar verhaal graag wil meedelen.

Bij Roxeanne ging borstvoeding geven alles behalve vanzelf. Ze probeerde allerlei dingen uit, om haar baby toch borstvoeding te kunnen geven, zels ten koste van zichzelf.

"In mijn ideale wereld gaf ik de hele dag borstvoeding. Overal, waar dan ook. En als zwangere vrouw, vol onwetendheid zou me dit lukken", aldus Roxeanne bij haar post. "Het zag er bij ‘anderen’ zo makkelijk uit. Ik had me inmiddels al 200x gek laten maken door de moedermaffia dat borstvoeding de beste voeding zou zijn voor je baby. Dus nadat ik beviel van Fender, wilde ik dat ze hem meteen aan mijn borst zouden leggen. Simpel, zou je denken... De waarheid is: Ik vond het misschien wel de meest heftige periode."

"De druk die ik voelde om te presteren was ongekend. Fender wilde maar niet happen en als hij eindelijk hapte, deed het ongelofelijk veel pijn, want hoe makkelijk het er ook uit ziet, ik had na 3 dagen scheuren in mijn tepel. Ondertussen huilde mijn kind van de honger, dus kochten we een kolf apparaat. Eindelijk iets dat werkte. Maar na een week werd mijn productie steeds minder. Het maakte me letterlijk geobsedeerd, want dit moest me lukken. Dus schakelden we een lactatiekundige in. Ik kreeg medicatie, om de productie op gang te houden en hoewel ik daar baat bij had, merkte ik dat mijn kindje wel happy was, maar ik allesbehalve."

"Na weken op 2 uur slaap te hebben geleefd en ik erachter kwam hoe snel de tijd was gegaan, zonder dat ik er oprecht van had genoten, besloten we te stoppen met het geven van borstvoeding. Nog steeds kan ik jaloers worden als ik andere moeders borstvoeding zie geven. Ik vind het zo puur, zo kwetsbaar. En als we ooit een tweede kindje mogen krijgen, zou ik het zeker weer net zo doen als bij de komst van Fender. Maar lieve mama’s, ik deel dit verhaal omdat ik weet hoe zwaar het soms kan zijn om dit vol te houden. Dat alle mooie plaatjes en video’s soms een keerzijde hebben en dat je daarin echt niet de enige bent. Ik ken je druk en ik snap hoe graag je het allemaal ‘goed’ wil doen. Maar weet: Dat doe je!"

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#worldbreastfeedingweek In mijn ideale wereld gaf ik de hele dag borstvoeding. Overal, waar dan ook. En als zwangere vrouw, vol onwetendheid zou me dit lukken. Het zag er bij ‘anderen’ zo makkelijk uit. Ik had me inmiddels al 200x gek laten maken door de moedermaffia dat borstvoeding de beste voeding zou zijn voor je baby. Dus nadat ik beviel van Fender, wilde ik dat ze hem meteen aan mijn borst zouden leggen. Simpel, zou je denken... De waarheid is: Ik vond het misschien wel de meest heftige periode. De druk die ik voelde om te presteren was ongekend. Fender wilde maar niet happen en als hij eindelijk hapte, deed het ongelofelijk veel pijn, want hoe makkelijk het er ook uit ziet, ik had na 3 dagen scheuren in mijn tepel. Ondertussen huilde mijn kind van de honger, dus kochten we een kolf apparaat. Eindelijk iets dat werkte. Maar na een week werd mijn productie steeds minder. Het maakte me letterlijk geobsedeerd, want dit moest me lukken. Dus schakelden we een lactatiekundige in. Ik kreeg medicatie, om de productie op gang te houden en hoewel ik daar baat bij had, merkte ik dat mijn kindje wel happy was, maar ik allesbehalve. Na weken op 2 uur slaap te hebben geleefd en ik erachter kwam hoe snel de tijd was gegaan, zonder dat ik er oprecht van had genoten, besloten we te stoppen met het geven van borstvoeding. Nog steeds kan ik jaloers worden als ik andere moeders borstvoeding zie geven. Ik vind het zo puur, zo kwetsbaar. En als we ooit een tweede kindje mogen krijgen, zou ik het zeker weer net zo doen als bij de komst van Fender. Maar lieve mama’s, ik deel dit verhaal omdat ik weet hoe zwaar het soms kan zijn om dit vol te houden. Dat alle mooie plaatjes en video’s soms een keerzijde hebben en dat je daarin echt niet de enige bent. Ik ken je druk en ik snap hoe graag je het allemaal ‘goed’ wil doen. Maar weet: Dat doe je! ❤️

Een bericht gedeeld door 𝕯𝖔𝖈𝖍𝖙𝖊𝖗 𝕯𝖗𝖊 ⚡️ (@roxeannehazes) op 9 Aug 2019 om 12:50 (PDT)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws