N-VA wil woonbonus afschaffen: Dit zijn de gevolgen daarvan Politiek
Politiek

N-VA wil woonbonus afschaffen: Dit zijn de gevolgen daarvan

N-VA wil woonbonus afschaffen: Dit zijn de gevolgen daarvan

Bart De Wever wil de woonbonus afschaffen en vervangen door lagere registratierechten. Volgens economen is het verlagen van de registratierechten alvast een prima idee van de N-VA-voorzitter.

“Door de registratierechten te verlagen, de transactiekosten bij de aankoop van een huis, ga je de arbeidsmobiliteit stimuleren”, reageert Jan Van Hove, econoom van KBC, in Het Nieuwsblad.

Bij de vorige aanpassing van de woonbonus traden er negatieve effecten op. “Mensen hebben toen geanticipeerd en nog snel een woning gekocht", weet Van Hove. "Dat leidde tot prijsverhogingen die nadien nooit helemaal verdwenen zijn. Het is één van de redenen waarom het vastgoed in België overgewaardeerd is. De overwaardering bij ons is iets meer gestegen dan in de omringende landen.”

Timing

Volgens Edwin De Boeck, hoofdeconoom van de studiedienst van N-VA, is de timing uitstekend. "Geld lenen is nu al spotgoedkoop. Het heeft economisch geen zin om dat ook nog eens fiscaal te stimuleren", zegt hij.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws