Meisje van 14 overleden na zwaar ongeval in Nieuwkerken, bestuurder (18) had geen geldig rijbewijs Royalty
Royalty

Meisje van 14 overleden na zwaar ongeval in Nieuwkerken, bestuurder (18) had geen geldig rijbewijs

Meisje van 14 overleden na zwaar ongeval in Nieuwkerken, bestuurder (18) had geen geldig rijbewijs

In Nieuwkerken is bij een zwaar ongeval in de nacht van zondag op maandag een meisje van 14 om het leven gekomen. De 18-jarige bestuurder had enkel een voorlopig rijbewijs en mocht dus niet 's nachts rijden en ook geen passagiers vervoeren. Dat meldt het parket van Oost-Vlaanderen.

Omstreeks 2 uur botste een wagen met vier inzittenden ter hoogte van het kerkhof tegen een vrachtwagen. In de wagen zaten volgens Het Laaste Nieuws twee 18-jarigen, een 16-jarige en een 14-jarig meisje dat volgende week 15 zou worden. Zij overleefde de klap niet, de andere tieners raakten zwaargewond. Het dodelijke slachtoffer komt uit Aalst.

Controle over stuur verloren

"We hebben een verkeersdeskundige ter plaatse gestuurd om de oorzaak te onderzoeken", zegt Eva Branteghem van het parket Oost-Vlaanderen aan VRT NWS. "Uit de eerste vaststellingen blijkt dat de bestuurder de controle over het stuur is verloren. Het is niet duidelijk waarom, we weten wel dat de impactsnelheid niet hoger was dan 50 kilometer per uur. Op de baan mag je zo snel rijden. Dus overdreven snelheid ligt niet aan de basis van het ongeval."

De auto werd in beslag genomen voor verder onderzoek. Ook de gsm's van de tieners worden onderzocht. Er worden ook alcoholtests afgelegd. Daarvan zijn de resultaten nog niet bekend.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws