Donderdag 22 Augustus 2019 - 19:54   I   Foto: Photonews  I   Bron: Belga  I   door Redactie

Bedreigingen richting Anuna De Wever en haar vriendinnen op Pukkelpop krijgen een serieus staartje

Het parket van Limburg gaat de bedreigingen aan het adres van Anuna De Wever tijdens Pukkelpop onderzoeken. Dat heeft persmagistraat Anja De Schutter van het parket van Limburg bevestigd.

Bedreigingen richting Anuna De Wever en haar vriendinnen op Pukkelpop krijgen een serieus staartje

De Wever werd donderdagavond door een deel jongeren uitgejouwd toen ze het podium besteeg voor 'Clap for Climate'. Daarna vielen enkele jongeren ook haar tent aan. Ook vriendinnen van De Wever werden geviseerd. Ze werden verbaal bedreigd. Er zou ook met flessen urine naar de tenten zijn gegooid.

"De feiten lijken potentieel ernstig genoeg om als strafbare feiten in aanmerking te komen. Vandaar het opstarten van een onderzoek. We moeten eerst een zicht krijgen op wat er precies gebeurd is, want het parket was er zelf niet bij. Indien er sprake is van een misdrijf, kunnen we op zoek naar identificeerbare verdachten", zegt Anja De Schutter van het Limburgse parket.

Slachtoffers en getuigen

Er werd geen klacht ingediend bij de politie. Voor het parket maakt het echter niet uit op welke manier politie en gerecht kennis krijgen van bepaalde gebeurtenissen om er een onderzoek naar te voeren. Het parket hoopt dat slachtoffers en eventuele getuigen zich kenbaar zullen maken.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Anuna De Wever  I  n365