'N-VA in oppositie, kans is groot op federale regering met Vlaamse minderheid' Politiek
Politiek

'N-VA in oppositie, kans is groot op federale regering met Vlaamse minderheid'

'N-VA in oppositie, kans is groot op federale regering met Vlaamse minderheid'

De N-VA gaat wellicht in de oppositie federaal. Daar gaat men bij de partij alvast vanuit, zo schrijft Het Nieuwsblad. Daarom trekt N-VA verbaal ook zo fel van leer.

"Dat er intussen ook een federale regeringsvorming plaatsvindt, zet N-VA niet aan tot terughoudendheid, integendeel. Niet zozeer omdat er weinig tot niets beweegt. Wel omdat de partijtop er steeds meer van uitgaat dat ze federaal in de oppositie zal belanden. Dat bevestigen meerdere bronnen bij N-VA", zo schrijft Het Nieuwsblad.

Er zou een federale regering komen met een Vlaamse minderheid. "Officieel houdt de partij het er nog altijd op dat ze “beschikbaar” is, en dat de blokkering de schuld is van de PS. Maar intussen houdt ze steeds minder rekening met zo’n federaal regeringsscenario. Niet zozeer omdat ze er principieel tegen is. Wel omdat ze ervan uitgaat dat het een kwestie van tijd is vooraleer de andere Vlaamse partijen zich verzoenen met het idee van een parlementaire minderheid aan Nederlandstalige kant, en dan zonder N-VA in zee gaan."

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws