Politie valt binnen bij nieuwe zaak van Ian Thomas: "Dit is ongelooflijk" Buitenland
Buitenland

Politie valt binnen bij nieuwe zaak van Ian Thomas: "Dit is ongelooflijk"

Politie valt binnen bij nieuwe zaak van Ian Thomas: "Dit is ongelooflijk"

Deze voormiddag opende Ian Thomas de deuren van zijn CBD-shop in Antwerpen. Al in de voormiddag deed de politie echter een inval. Een tiental agenten controleerde alle CDB-producten van de winkel en verzegelde nadien het pand.

In de winkel in de Kloosterstraat verkoopt Thomas sinds vandaag CDB-producten, zoals geurkaarsen en etherische oliën. Cannabidiol is een stof die uit de hennenplant gewonnen wordt, maar in tegenstelling tot cannabis kan je er niet high of verslaafd van raken.

“CBD heeft een helende werking en doet zoveel goeds met je lichaam. Daarom wil ik de mensen ermee laten kennismaken”, reageert Ian Thomas in Het Laatste Nieuws. “Maar in België geloven ze nog niet in de werking. Het wordt nog door te veel mensen als drugs bekeken. En voilà, nu staat de politie hier al, ongelofelijk!”

Meerdere inbreuken

De problemen zijn groot voor Ian Thomas. "Het FAVV zegt dat wij onze producten verkopen als voedingsproduct. Maar wij verkopen etherische oliën, daarop staat duidelijk dat ze niet geschikt zijn voor consumptie”, vertelde de zaakvoerster van de pop-up store aan de Gazet van Antwerpen.

“Ten tweede zou het pand niet ingeschreven zijn in het KBO van Antwerpen. Wij huren het pand voor een week en de eigenares had nochtans gezegd dat het volledig in orde was. Wij hebben zelf nog contact gehad met de stad Antwerpen om zeker te zijn dat we geen extra vergunningen nodig hadden. Het antwoord was nee.”

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws