Kevin De Weert doet boekje open na zijn schorsing: "De hele tijd heb ik dat gevoel" Sport
Sport

Kevin De Weert doet boekje open na zijn schorsing: "De hele tijd heb ik dat gevoel"

Kevin De Weert doet boekje open na zijn schorsing: "De hele tijd heb ik dat gevoel"

Kevin De Weert heeft voor het eerst gereageerd op zijn schorsing. Hij wordt tot het einde van de Vuelta op non-actief gezet door zijn team Lotto-Soudal. Aanleiding is overmatig alcoholgebruik.

“Ik ga niet dieper ingaan over wat er precies is gebeurd, maar het klopt dat ik daar een fout heb gemaakt”, reageert De Weert, op vakantie op Ibiza. “Het was niet oké en niet professioneel. Maar het kan iedereen eens overkomen. Ik heb mij daarna verontschuldigd bij staf en renners en ik dacht dat de zaak daarmee gesloten was… maar blijkbaar niet.”

Volgens De Weert spelen de omstandigheden een zeer grote rol. “Het was een uiting van acht maanden frustratie. Van acht maanden tegenwerking, vooral door de oude garde. Ik voelde de hele tijd dat ze mij wilden pakken. Ik was er gewoon door een klein deel van het team niet gewenst. Ik heb heel de tijd moeten sleuren en trekken. En dan word je bij een kleine misstap meteen zwaar aangepakt.”

Einde

Allicht is dit het einde van De Weert bij Lotto-Soudal. "Als je voelt dat je niet meer gewenst bent, dan is het voorbij. Ik ben die negatieve energie ook beu en wil in de toekomst werken in een positieve sfeer. Ik ben volwassener dan anderen binnen de ploeg, ook al zijn die een pak ouder.”

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws